Top

Search

Need Contributors

Interested to share albums over here?

contact:info@merkezburasi.com

To support our uploads please download the below Concha Buika - Mi Niña Lola "A Mi Manera" as a free user.

Yüklenen dosyalarin linklerinin canli kalmasi için aşağıda Concha Buika - Mi Niña Lola "A Mi Manera" şarkısını ücretsiz kullanıcı olarak indirin bize destek olun

Concha Buika - Mi Niña Lola "A Mi Manera"

Your Ad Here

2009/11/27

Sertab Erener & Demir Demirkan - Painted On Water [2009]





1. Al DiMeola - Blue (2:20)
2. Sertab Erener, Demir Demirkan - Love We Made (4:20)
3. Sertab Erener, Demir Demirkan - Mad Love (4:07)
4. Sertab Erener, Demir Demirkan - Nothing But To Pray (5:55)
5. Sertab Erener, Demir Demirkan - Painted on Water (3:45)
6. Sertab Erener, Demir Demirkan - 1000 Faced Man (4:04)
7. Sertab Erener, Demir Demirkan - Let It Go (4:14)
8. Sertab Erener, Demir Demirkan - Before the Night (3:57)
9. Sertab Erener, Demir Demirkan - One Shot (4:28)
10. Demir Demirkan - Aegean Bride (6:42)
11. Demir Demirkan - Shenaz on Shiraz (2:38)
12. Demir Demirkan - Habudiyar (2:21)
13. Sertab Erener, Demir Demirkan - Shut Up and Dance (4:46)
14. Sertab Erener, Demir Demirkan - Before the Night (Acoustic Version)(4:13)



Painted On Water (Türkçe:Suya Boyanmış) Sertab Erener ve Demir Demirkan'ın ortak projesi olan Proje Türkiye’nin 14 yöresine ait, 14 adet türkünün batı müziği normlarında yeniden düzenlenmesi ve Avrupalı müzisyenler ve sanatçılarla beraber seslendirilmesinden oluşmaktadır. Bu 14 adet eserden bir CD oluşturulmuştur ve Haziran 2009’de piyasaya sunulacaktır. Ayrıca bu 14 eserin ilk performansı Avrupa Birliği’nin başkenti, sayılan Brüksel’de gerçekleştirilmiştir.


Canlı performansa, Türkiye’nin çok önemli bir geleneksel sanatı olan Ebru sanatı sahnede eşlik edecektir. Suya boyama sanatı olan Ebru, albümün ismiyle de “Painted on Water” tamamen uyumlu bir duruş sergilemekte ve görselliğiyle sahne şovuna ve müziğin etkisine büyük bir katkı sağlamaktadır. Brüksel’deki konserde Ebru sanatı icrasını Hikmet Barutçugil yapmıştır.


Amerika'da ise Ebru Sanatçısı Bingül Sevimli canlı performans icra etmektedir.


Painted on Water’dan Demir Demirkan ve dokuz Grammy ödüllü Jay Newland’ın yapımcılığında (Norah Jones, Herbie Hancock, Charlie Haden, Michael Brecker) Los Angeles ve İstanbul’da kaydedilen Painted On Water, caz, modern rock ve Erener’in duygulu ve insanı çağrışımlara götüren pop vokal kompozisyonları ile Demirkan’ın gitarı liderliğindeki enstrümantal fusion-caz tınıları arasında, sıcak akışkan ve organik bir yolda ilerliyor. Albümde yer alan ve sözleri Demirkan ile bir numaralı şarkı sözü yazarı Phil Galdston (Madonna, Celine Dion, Vanessa Williams) tarafından İngilizce olarak kaleme alınan şarkılardan her biri, Türk Anadolu klasik ve halk müziğine ait melodilerden ilham almış.


Albümün açılış şarkısı “Blue”, Grammy ödüllü konuk gitarist Al DiMeola için yazılmış. Canlı ve duygulu “Nothing But To Pray”, “Love We Made,” ve “Before The Night” adlı şarkılardaysa, modern alternatif-rock notaları belirgin bir şekilde hissediliyor. Farklı tınılara sahip “One Shot” ve “Mad Love,” halk şarkılarıyla blues ve funk türlerini buluşturuyor. Swing etkileri taşıyan “Shehnaz on Shiraz,” bir gelinin babasının duygularından ilham alan “Aegean Bride” ve minimal, hipnoz etkisi yaratan “Habudiyar,” adlı şarkılardan oluşan bir enstrümantaller geçidi, halk kökenli malzemeleri deneysel bir tavırla bir araya getirerek, albümü noktalıyor.







Subscribe to the Technacular RSS feed RSS Feed or by Email and receive free daily updates

Related posts by alphabet



0 Comment:

Post a Comment

What do you think about this post?

Your Ad Here
 
Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis